P&M Liedjesfestival

Het P&M Liedjesfestival is dé carnavalsliedjeswedstrijd van Peel en Maas en Neer. Elk jaar wordt het gehouden in januari. Dit wordt georganiseerd door een carnavalsvereniging in samenwerking met Omroep P&M.


Op vrijdag 5 januari vindt het festival plaats in Beringe.

 

Tien artiesten zullen voor het eerst op het podium van P&M Liedjesfestival staan. Deze groepen debuteren in de grootste liedjeswedstrijd van Peel en Maas én Neer.
 
De afgelopen weken vonden de liedjesavonden plaats in de kernen van het uitzendgebied. Elke carnavalsvereniging vaardigt één artiest af naar het festival, dat jaarlijks in tourbeurt wordt georganiseerd door een van de verenigingen en Omroep P&M.

Een aantal groepen bestaan wel uit zangers of zangeressen die eerder meededen. Zo zijn de leden van de Propellors afskomstig van Alaaf Airlines en zitten Romy en Laura uit Beringe (deelnemers van vorig jaar) in de groep Spring Gek.

Talenten
Ook een vermelding waard zijn nieuwe talenten die zijn doorgebroken. Zo wonnen TVK-deelnemers Elke en Milou de Kesselse liedjesavond en is Amber Coolen de winnares van Kook van Eige Deig in Baarlo. Uiteraard doen er artiesten mee die eerder op de bühne stonden. Zo maakt Kos Erger weer hun opwachting. Deze groep won in 2020 de PJP-bokaal voor beste presentatie.

Oudgediende
De artiest met misschien wel de meeste edities van het P&M Liedjesfestival op zijn naam is John Gubbels. Sinds 1988 stond hij bijna onafgebroken met een nieuw nummer op het festival: solo, als duo of met de Aod Prinse. Slechts drie keer won een andere groep.

Hierbij een overzicht van de deelnemers:
Kessel: Elke en Milou – Vastenaovend op repeat 
Baarlo: Amber Coolen – Jonk
Helden: Propellors – Atje vur Adje
Egchel: Jah Wat Dan – Eg Hel
Maasbree: Naat Kwadraat – Kloekslaäg
Panningen: Kos Erger – De vastelaovend mót d’r door!
Beringe: Spring Gek – Ozze weeg
Kessel-Eik: John Gubbels – Ut vastelaovesgezicht
Koningslust: Gans get angers – Jônk en aod
Grashoek: Prins en net ginne prins – Ut slechtste vastelaovesnummer oeit
Meijel: Kwéékers – In de wòlleke mi òw
Neer: Biej-1 Geraaptj